Algemeen

Zo kies je de juiste vloer

Als je verhuisd bent naar een nieuwe woning dan wil je natuurlijk een prachtige vloer hebben. Dit is zeker mogelijk, maar er zijn zoveel mogelijkheden en daardoor vinden veel mensen het kiezen uit de soort en kleur vloer heel lastig. Daarom wordt er hier uitgelegd welke soorten vloeren er zijn en wat het beste is in jouw situatie

 

Laminaat

Laminaat is een uitstekende optie om te gebruiken als vloer. Er zijn talloze verschillende kleuren en modellen aan laminaatvloer verkrijgbaar. Laminaat is echter wel gevoelig voor water en dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Als er per ongeluk een emmer water op het laminaat valt dan moet dit zo snel mogelijk droog gemaakt worden. Water gaat namelijk tussen de naden van het laminaat zitten en zorgen ervoor dat het laminaat krom gaat staan. Laminaat is wel eenvoudig te leggen en kan vaak binnen een dag al gelegd worden. 

 

Natuursteentegels

Als je liever geen laminaat neemt omdat je het niet mooi of handig vind, dan kan je er ook voor kiezen om natuurstenen tegels te leggen. Natuursteentegels zorgen voor een prachtige luxe uistraling, maar is helaas niet super goedkoop. Voor de mooiste tegels betaal je gauw meer dan zestig euro per vierkante meter. Als je dan meer dan honderd vierkante meter moet leggen dan kan dat vrij prijzig zijn. Het leggen van natuursteentegels is moeilijker dan het leggen van laminaat. Er mag namelijk ook niemand voor 24 uur over de tegels lopen want anders bestaat er een kans dat de tegel verzakt. 

 

PVC

PVC vloeren worden steeds populairder in Nederland. Het is namelijk een uitstekende oplossing omdat het vaak goedkoper is dan natuursteentegel. PVC vloeren zien er namelijk even prachtig en luxe uit als een vloer van natuursteen. Ook het leggen van een PVC vloer is zeer eenvoudig en kan binnen een dag al gelegd worden. PVC kan tegen water omdat het niet van hout gemaakt is en beschadigd ook niet super snel. 

 

De beste vloeren kopen

Als je geen keuze kan maken uit de verschillende vloeren, dan kan je het beste langs de bouwmarkt gaan om de vloeren te vergelijken. Als je de beste kwaliteit wilt hebben, dan is het verstandiger om langs een winkel te gaan die zich specialiseert in de verkoop van tegels en vloeren. Zo weet je namelijk ook zeker dat je keuze hebt uit een groot aanbod aan verschillende soorten vloeren en kleuren en kan je makkelijker een keuze maken.

Geef een reactie