Algemeen

Woon je in Den Haag en wil je beginnen met vechtsport? Dit moet je weten

Voor zowel jongeren als volwassenen heeft het beoefenen van vechtsport veel voordelen. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het doen aan vechtsport is en wat een goede manier dit is om in shape te blijven. Niet alleen leer je er vechten en blijf je lekker in beweging, ook leer je er belangrijke zaken zoals zelfverdediging, het omgaan met fysieke confrontaties en leer je wanneer geweld wel en vooral wanneer niet gepast is. Woon jij in Den Haag en ben je op zoek naar een leuke vechtsport om mee te beginnen? Lees dan snel verder.

 

Wat is vechtsport?

Vechtsport is een sport waarbij je conditie opbouwt en zelfverdediging leert. Je gaat werken aan je kracht, flexibiliteit en energieniveau. Ook leer je, wanneer je een vechtsport beoefent, werken aan het vertrouwen in je lichaam en om wijs te gaan met de kracht en technieken die je tot je beschikking hebt. Er zijn veel verschillende soorten vechtsport, zoals Brazilian Jiu Jitsu, Tai Chi, Aikido, Karate, MMA en nog veel meer. 

 

Wat zijn de voordelen van vechtsport? 

Aan het beoefenen van een vechtsport, zoals Brazilian Jiu Jitsu, zitten veel voordelen verbonden. Zo leer je er hoe je jezelf slim kunt verdedigen, ook als je niet van geweld houdt of minder sterk bent is Brazilian Jiu Jitsu een goede manier om jezelf te verdedigen. Je bouwt bij het beoefenen van vechtsporten vaak een zeer goede conditie op, werkt aan vrijwel alle spieren in je lichaam, verliest gewicht, leert je lichaam te beheersen en creëert een band met de mensen waarmee je samen sport, waardoor het ook een sociaal aspect met zich meebrengt. Veel mensen ontwikkelen door het beoefenen van vechtsport ook een hoger gevoel van zelfvertrouwen en een betere controle over hun lichaam. 

Welke vechtsporten kan ik in Den Haag beoefenen?

In Den Haag kun je veel verschillende soorten vechtsporten beoefenen. Zo is er in de stad een sportschool gevestigd waar je de volgende vechtsporten kunt beoefenen:

  • BJJ Den Haag (Brazilian Jiu Jitsu);

  • MMA Den Haag (Mixed Martial Arts)’

  • Kickboksen in Den Haag;

  • Boksen in Den Haag;

  • Personal training met vechtsport te Den Haag.

 

De lessen van deze sportschool, genaamd KO Fighting Gym, worden zowel voor volwassenen als voor kinderen aangeboden. Daarnaast kun je er fitness trainingen doen, bedrijfsfitness organiseren en meedoen aan bootcamp trainingen. Benieuwd welke vechtsport bij jou past? Probeer dan eens een proefles van één of meer van deze bijzondere sporten.

 

Geef een reactie