Algemeen

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe fiets

Als je een nieuwe fiets gaat kopen dan is het verstandig dat je op een aantal punten let. Deze punten kan je namelijk hier vinden en zorgen ervoor dat je geen verkeerde aankoop doet. Dit is namelijk zonde van je geld en als jij een gebruikte fiets witl terug brengen naar de verkoper dan word dit vaak geweigerd. 

 

Weet waarvoor je een fiets nodig hebt

Het is belangrijk dat je weet waarvoor je een fiets daadwerkelijk wilt aanschaffen. Als je elke dag lange afstanden moet fietsen om naar werk of school te gaan dan heb je een goede reden om een fiets aan te schaffen. In zo’n situatie kun je dan het beste voor een elektrische fiets kiezen. Elektrische fietsen hebben namelijk trapondersteuning waardoor je met enkele bewegingen al een snelheid van vijfentwintig kilometer per uur kan halen. Als op bergachtig terrein wilt gaan fietsen om te gaan sporten dan is het verstandig om een mountainbike kopen. Mountainbikes zijn namelijk gemaakt voor bergachtig terrein en ook geschikt als je door modder moet fietsen. 

 

Ga voor kwaliteit en niet voor kwantiteit

Je kent de term goedkoop is duurkoop vast wel. Hetzelfde geldt namelijk ook voor alle fietsen die er zijn. Het is namelijk enorm belangrijk dat de fiets die je kiest van uitstekende kwaliteit is en dus lang mee kan gaan. Dit is vooral handig als jij je fiets vaak gebruikt en er lange afstanden mee moet fiets. Als je fiets onderweg kapot gaat omdat je een fiets van lage kwaliteit hebt gekocht, dan moet je gaan lopen en kom je waarschijnlijk te laat op je werk of school aan. 

 

Zorg dat je altijd gereedschap bij je hebt

Wanneer je gaat fietsen kan er altijd een onderdeel los komen te zitten. Ook is het mogelijk dat je band lek gaat en als je nog een enorme afstand te fietsen hebt, dan is dat zeer vervelend. Je kan dan het beste altijd gereedschap bij je hebben. Hiermee kan je dan in het geval dat er iets kapot gaat of dat je band lek is, dat je in ieder geval je fiets kan repareren. Je kan hiervoor een handige tas aanschaffen die je aan de voorkant of onder de zadel van je fiets kan plaatsen. 

 

Juiste verlichting op de fiets

Zorg ervoor dat de verlichting van de fiets altijd goed werkt en fel is. Als jij slechte verlichting op je fiets hebt dan is de kans groot dat andere verkeersdeelnemers jou over het hoofd zien en er ongelukken ontstaan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Ook is het verboden om met slechte verlichten of geen verlichting te fietsen. Als de politie dit zit kan je een boete krijgen van enkele honderden euro’s en ben je verplicht om de rest van je reis lopend te voltooien. 

Geef een reactie