Werk

Goedkoop een goede laptop kopen? Dit zijn de beste tips 

Is je laptop kapot gegaan of zo langzaam dat je er iedere dag lang op moet wachten, voordat je aan de slag kunt met je werk? Dan is je laptop aan vervanging toe. Het kopen van een laptop is echter een flinke investering. Heb je een relatief klein budget beschikbaar, maar wil je wel een goede laptop kunnen kopen? Dan is dit blog je op het lijf geschreven, want hier lees je de beste tips om voor een lage prijs toch een goede laptop te kunnen aanschaffen.

Stel voor het shoppen je budget vast 

Als je maar een klein budget beschikbaar hebt voor de aanschaf van je nieuwe laptop, is het belangrijk dat je precies weet wat je aan de laptop kunt en wil besteden. Door voordat je je gaat oriënteren op een nieuwe laptop je budget vast te stellen, voorkom je dat je verleid wordt om toch voor een duurder exemplaar te kiezen dat over net iets meer functies of extra’s beschikt, terwijl je je dit eigenlijk niet kunt veroorloven. 

Ga goed na waar je de laptop voor wil gebruiken

Het nagaan waarvoor je de laptop precies wil gaan gebruiken is erg belangrijk. Hiermee kun je vaststellen of het beschikbare budget en de eisen waaraan je nieuwe laptop moet voldoen, wel goed op elkaar aansluiten. Wil je de laptop bijvoorbeeld alleen voor het versturen van e-mails en het doen van lichte kantoortaken gebruiken, of moet je er ook foto’s en/of video’s op kunnen bewerken? Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen heb je een meer uitgebreid geheugen, een betere processor, meer werkgeheugen of een sterkere videokaart nodig. 

Overweeg een refurbished of tweedehands laptop

Wil je echt een goede laptop kopen waar je ook zwaardere taken mee kunt uitvoeren, maar is je budget relatief klein? Overweeg dan eens om een refurbished of een tweedehands laptop aan te schaffen. Een refurbished laptop is een tweedehands laptop die goed is nagekeken door de fabrikant, waardoor je er zeker van bent dat de laptop goed werkt en is zoals hij beschreven wordt in de (web)winkel. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en dat je profiteert van een goede laptop voor een lagere prijs. Kijk bijvoorbeeld eens naar Dell refurbished laptops of refurbished laptops van HP of Apple. Je kunt ook kiezen voor een reguliere tweedehands laptop, maar doordat deze laptop niet wordt nagekeken door de fabrikant bestaat er wel een grotere kans op problemen of een miskoop.

 

Geef een reactie